Biserica Sfantul Nicolae

10 Decembrie 2014

Biserica cu hramul Sfantului Nicolae a fost zidita in 1810 de catre familia boiereasca a lui Dumitru si Pulheria Pascanu.

Deoarece a fost distrusa in proportie foarte mare in timpul celui de al doilea razboi mondial, a fost reconstruita in 1946.

Intre anii 1984 -1987 lacasul de inchinaciune a fost renovat prin stradania pr. Alexandru Argatu si pictat de catre prof. Dumitru Banica. In anii 2007-2008 s-au efectuat lucrari de amenajare interioara a bisericii, montandu-se mobilier nou,iar in anii urmatori s-au ridicat anexe - casa praznicala,lumanarar,troita, s-a imprejmuit cimitirul si curtea bisericii.

In martie-aprilie 2019 s-a innoit acoperisul bisericii cu tabla de inox speciala, prin contributia credinciosilor si stradania lui Neculai si Liliana Ana Burcus.

Dintre slujitorii bisericii se cunoaste faptul ca mosierul Pascanu a adus  si improprietarit, intr-un loc numit Fundatura, familia Rosu, care a dat 4 generatii de preoti la biserica satului,apoi au slujit parintele Rugina,calugarul Ghelasie de la Manastirea Cetatuia, parintele Augustin, parintele Negoita, parintele Dumitru Zamisnicu, parintele Teodor Ieremia, parintele Vasile Fantana, parintele Alexandru Argatu (intre 1982-2018), parintele Gabriel Zamfir (din decembrie 2018).